25 °C
25°C
Zonnig
 

Wat ze doen op Discovery Channel

 

Datum dagboek: 21-dec-2017

Land Zd Afrika

Dit is tot nu toe de meest afgelegen plek waar we overnachten. Alleen bereikbaar over travel wegen. Geen telefoon ontvangst en geen internet. Er zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden in het park. Bij onze kampeerplek is een gebouwtje met eigen douche, toilet en gootsteentje. Waar wij staan zijn in totaal zes kampeerplaatsen.
Aan de overkant van het pad boven op de heuvel staan drie grote tonnen voor de watervoorziening van ons sanitair. Aan de andere kant van de heuvel bevindt zich een grote troep bavianen. De watertanken zijn voor hen een favoriete speelplek.

Drie tonnen

Aan de overkant van het pad boven op de heuvel staan drie grote tonnen.


De bavianen hebben ontdekt hoe je de watertanken van boven af kan laten lekken. Heel behendig klimmen ze naar boven en rommelen wat aan de waterleiding zodat het water er van bovenaf kan afspuiten. Het feest kan beginnen! Om de beurt drinken en spetteren ze met water. Voor ons leuk om naar te kijken en bovendien komen er ook andere dieren zoals antilopen en zebra’s op dit water af om te drinken.

Andere dieren

Bovendien komen er ook andere dieren zoals zebra’s op dit water af.


Een van de andere kampeerders die net is aangekomen heeft geen weet van de bavianen aan de andere kant van de heuvel. Hij ziet de verspilling van het lekkende water en gaat hier samen met zijn vrouw meteen naartoe om dit op te lossen. Hij zorgt dat het water weer keurig naar ons sanitair loopt maar nu zonder verspilling.
Dit wordt door de bavianen niet in dank afgenomen. De leider van de groep komt woedend en schreeuwend naar de buren die maar snel vertrekken. De apen nemen de heuvel weer over.
De leider van de bavianen komt later terug samen met een vrouwtje uit de groep. Hij brult het nodige, pakt het vrouwtje van achteren en dan doet hij wat ze doen op de Discovery Channel. Zo! Nu weet iedereen wie hier echt de baas is.
Hij blijft nog een tijdlang om de paar minuten een schreeuw uitbrengen.
Het vrouwtje moet nu gedacht hebben: je hebt je feestje gehad, je hebt je punt gemaakt, dan kunnen we nu vertrekken. Het vrouwtje staat dan ook op en vertrekt. Ze heeft dat gebrul nu wel lang genoeg aangehoord. Nu staat ook de leider van de bavianen op en gaat snel voor het vrouwtje uit lopen.
Stel je toch eens voor dat de groep zou denken dat zij besloten heeft terug te keren. Nee! Hij is de baas, laat daar geen misverstand over zijn.

Schreeuwen

Hij blijft nog een tijdlang om de paar minuten een schreeuw uitbrengen.Dit dagboekverslag bestaat niet. Klik op de index knop voor een overzicht van dagboekverslagen.

Click for EnglishClick for English