25 °C
25°C
Zonnig
 

Terreur op de camping

 

Datum dagboek: 12-dec-2017

Land Zd Afrika

De camping in Kaapstad is een ruime camping op zandgrond. De laatste tijd is er weinig regen gevallen waardoor alles droog is. Er is besloten dit jaar niet te irrigeren vanwege watergebrek. De paden en de campingplekken zijn dan ook van los zand. Ten gevolgen hiervan heeft een of meerdere molen de camping overgenomen.
Overal verschijnen bergen zand. En niet van die kleine hoopjes zand zoals bij ons in Nederland. Nee deze beesten laten in een paar minuten tijd. Waar zandkasteel voor je neus verschijnen. De ene naar de andere berg verschijnt in rap tempo. De hele camping is veranderd in een grote vlakte met bergen zand.

Bergen zand

Overal verschijnen bergen zand.


Wanneer ik rustig zit, verschijnt er voor me neus een bergje die steeds groter en groter wordt. Ik wil wel eens weten wat zich daar onder de grond afspeelt. Met mijn voet schuif ik het zand opzij. Meteen daarna wordt het bergje weer opgehoogd. Dan nog maar een keertje alles opzij schuiven. Nu is er een holletje zichtbaar. Stil blijven zitten en kijken of er een reactie op komt.
En ja hoor, er komt een neus met mega-tanden omhoog. Ik blijf stilstaan en doe of ik er niet ben. Dan durft hij geŽrgerd zijn kop naar buiten te steken. Dirk staat inmiddels aan de andere kant te kijken met het fototoestel klaar en flits, hebbes op de foto. Een molrat van het formaat van een konijn. Hij maakt snel het gat weer dicht. Dit wil hij geen tweede keer en gaat gewoon door met het maken van nieuwe bergen.

De Mol-Rat

En ja hoor, er komt een neus met mega-tanden omhoog.Dit dagboekverslag bestaat niet. Klik op de index knop voor een overzicht van dagboekverslagen.

Click for EnglishClick for English