23 °C
23°C
Bewolkt
 

The Voice

 

Datum dagboek: 17-02-2014

Land Mexico

Vandaag vertrekken we vanaf Mazatlan richting Mexico City. Dit is een paar dagen rijden. De snelste route gaat via de dure tolwegen maar die hebben we al eerder gereden. Dus besluiten we voor een alternatieve route. Enerzijds omdat hij mooier is en anderzijds ook goedkoper. We gaan richting oosten door een bosgebied en daarna naar het zuiden recht op Mexico City af.
Afwijken van de algemene route die alle toeristen volgen betekent ook het verdwijnen van de campings. Er zijn sowieso veel campings van de kaart verdwenen. Na de acties van Amerika tegen Mexico vanwege de drugsoorlog en de daarbij behorende waarschuwingen is het Amerikaanse toerisme in Mexico volledig ingestort en kan menig camping zijn hoofd niet meer boven water houden. Dat betekent dat wij soms aangewezen zijn op hotelletjes. Deze zijn er voldoende en niet al te duur. We nemen dan ook onze intrek in een hotel. Het is vrijdagavond en wat doe je dan? TV kijken! Eens even zien wat het nieuws is en zappen om te zien welke programma’s hier populair zijn. Wat blijkt? Nederland exporteert meer dan tulpen en kaas. Dankzij John de Mol wordt de avond gevuld met The Voice of Mexico ofwel La Voz Mexico. We kunnen vanavond de battles tussen de Mexicaans talenten zien.
Het programma is identiek met Nederland. De stoelen, de tune en zelfs de jury vertoont verdacht veel vereenkomsten. Een oudere man, een jury-lid bestaande uit twee mannen; zeg, een soort Nick en Simon (maar dan een beetje anders) en een lokaal bekende zangeres.

Nick en Simon

De Mexicaanse Nick en Simon.


Vrouwen zijn wel wat minder aanwezig zowel bij de jury als de kandidaten. Dat is alvast een verschil. En er is natuurlijk veel meer Spaanstalige muziek. Wat nog meer opvalt is dat de dames hier niet alleen in hun zangkwaliteiten investeren. Een grote bos hout voor de deur is van groot belang voor je carričre. Heb je die niet van nature dan moet je dat inkopen. Er wordt rijkelijk in de boezem geďnvesteerd. En deze investering moet natuurlijk getoond worden anders heb je er niets aan. Hoe dan ook, echt of niet echt, ze moeten fraai in beeld komen. Dit gebeurt vaak op een voor ons ongebruikelijke en niet subtiele wijze. Dat een goede stem in het vet moet liggen, geldt hier nog steeds.

Alejandra Guzman

Alejandra Guzman; de Mexicaanse Ilse de Lange??.Alejandra Guzman

Dezelfde Alejandra Guzman maar nu als jurylid en een paar kilootjes lichter.Dit dagboekverslag bestaat niet. Klik op de index knop voor een overzicht van dagboekverslagen.

Click for EnglishClick for English